Az argentin nagykövet visszaszólt Németh Szilárdnak és elhatárolódik tőle

Megosztás

A Fidesz alelnöke félre nem érthető faji utalást tett Argentína világbajnoki győzelmét követően. A nagykövet azonban gyorsan elhatárolódott Németh mondataitól, szerinte az alelnök ráadásul teljesen rosszul ismeri hazája lakosait.

Hernán María Patiño Mayer elhatárolódik minden olyan jelzőtől, amelyet a fideszes képviselő a bejegyzésében az argentinokra aggatott.

„Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok” – ezzel a mondattal gyűjtötte a lájkokat Németh Szilárd Argentína vb-győzelme után a Facebookon.

A minősítések sorozatáról a Telex megkérdezte Argentína magyarországi nagykövetét, aki lényegében minden jelzőtől elhatárolódott. „Az argentin válogatott, ahogyan az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt” – reagált Hernán María Patiño.

A mesztic Amerika lényegében kimeríti Orbán Viktor elhíresült okfejtését a kevert fajú népről, a mesztic ugyanis a fehér bevándorlók és az őslakos dél-amerikai indiánok keveredéséből kialakult népeket jelenti.

Kapcsolódó cikkek