A DVTK-nak jót tett az edzőváltás, ilyen félévet produkált a Diósgyőr

Megosztás

Vukmirral kezdte, Kuznyecovval fejezte be a 2022-es őszi idényt a DVTK, az első két forduló után kieső helyen álltunk, a téli szünetre viszont négypontos előnnyel az élen érkeztünk meg. Gyenge kezdés után remekelt a csapat.

A balul sikerült előző idényt és a harmadik helyet követően nem is lehetett más a cél a Diósgyőrnél, mint a feljutás. A csapat az április elején Szegedről viharos körülmények között átcsábított Vukmir Dragannal vágott neki az új bajnokságnak – írja a Nemzetisport.hu. A siófoki, majd a Soroksár elleni hazai zakó után ugyan két győzelem következett, de mivel a csapat 4–3-ra alulmaradt Pécsen, és visszacsúszott a 13. pozícióba, még az átigazolási időszak augusztus végi zárása előtt elköszöntek a szerb-magyar kettős állampolgárságú szakvezetőtől.

Vukmirt a szintén korábbi ferencvárosi védő, Szergej Kuznyecov azonos nevű fia követte a kispadon, aki másodedzőként korábban az orosz Szpartak Moszkvánál, majd legutóbb Bölöni László segítőjeként a görög Panathinaikosznál dolgozott. Feljavult az együttes védekezése, így Kuznyecovval a diadalok is megérkeztek Diósgyőrbe: egymás után két fontos rangadót is nyertek, előbb Gyirmóton, majd odahaza az MTK ellen, majd kisebb megtorpanás – a Szeged elleni kupakiesés, majd a szentlőrinci vereség – után újra győzelmi pályára állt a DVTK, és már csak a Haladás ellen csúszott be egy vereség.

A 11. fordulótól már folyamatosan feljutó helyen, a 15-iktől pedig az élen állt, ráadásul négypontos előnnyel a második Pécs, illetve ötpontos fórral a harmadik MTK-val szemben. A Diósgyőr holtversenyben a második legkevesebb gólt kapta, így a szurkolói összességében joggal bízhatnak abban, hogy az idény végére meglesz az annyira áhított feljutás az élvonalba.

Kapcsolódó cikkek