DK: Sajószentpéteren és Múcsonyban is megszüntetné a kormány a háziorvosi ellátást

Megosztás

A DK nem hajlandó tudomásul venni, hogy az állam tönkre kívánja tenni az egészségügyet – mondta Klimon István, Borsod megye 4. választókerületének szervezője, Kazincbarcika alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az új egészségügyi törvény értelmében a kormány több vidéki településen megszüntetné a szabad orvosválasztást és erősítené az állami irányítást.

Klimon elmondta, hogy a tervezett változás a választókerületet is érinti, hiszen a tervek szerint Sajószentpéteren és Múcsonyon is megszűnne az ügyelet.

Ezzel a lépéssel a környező településekkel együtt több mint 25 ezer ember kerülne kiszolgáltatott helyzetbe, hangsúlyozta a Sajószentpéteri Gyógyító – Megelőző Intézmény előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján a politikus.

Végül kiemelte, hogy a kormány hiteltelenségének legfrissebb példája a tegnap éjszaka (egyik percről a másikra) eltörölt hatósági áras üzemanyag-ellátás, melyről nemrég még azt mondta Orbán Viktor, hogy december 31-ig biztosan marad.

Kapcsolódó cikkek