Gyógyszert kért a fiatal borsodi fiú, majd eszméletlenre verte és kirabolta az idős férfit

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú fiú ellen minősített rablás bűntette miatt. A fiatal az időskorú, rossz egészségi állapotban lévő férfitől először gyógyszerre kért pénzt, majd ütlegelte, végül a védekező sértettet nagy erővel, ököllel fejen ütötte és az eszméletlen földön fekvő férfitől 40.000 forintot vett el.

A vádirat szerint a vádlott 2022. április második felében, este, Edelényben az utcán leszólította a rossz egészségi állapotban lévő és nála gyengébb fizikumú férfit azzal a céllal, hogy értékeket szerezzen meg – írja közleményében az Ügyészség. Először pénzt kért kölcsön gyógyszerre, amikor viszont a sértett felajánlotta neki, hogy kiváltja a receptjét, a vádlott kétszer megpróbálta megütni tenyérrel, illetőleg térddel lágyékon akarta rúgni.

A sértett ezeket még elhárította, mire a fiú a felső ruházata zsebében lévő pénztárcáját akarta elvenni tőle, a sértett ennek is ellenállt, viszont a támadó kétszer nagy erővel, ököllel fejen ütötte. Az ütésektől a férfi elveszítette az eszméletét és a földre zuhant.

A vádlott ekkor elvette a pénztárcáját, amiből 40.000 forint készpénzt szerzett meg, és a pénztárcát hátrahagyva elszaladt.

A bántalmazás következtében a sértettnek orvosilag értékelhető sérülései nem keletkezett.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás melléktüntetést indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek