A Gyermekegészségügyi Központot is meglátogatta a Mikulás Miskolcon – az ablakon át érkezve

Megosztás

Nem is akárhogy, a katasztrófavédők segítségével ugyanis az ablakon jutott be, hogy a kis betegek életébe némi plusz mosolyt csempésszen.

Méghozzá az épület harmadik emeletének ablakainál, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Supersum Alapítvány közös szervezésében, együttműködve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjával (GYEK), hogy az ott ápolt gyermekek életéből se maradjon ki a Mikulás, csak azért, mert kényszerűen éppen az intézmény lakói. 
Az esemény részeként a „levegőből” megérkező Télapó nem csak integetett a gyerekeknek az ablakon át, de be is mászott az erkélyen és végigjárta a kórtermeket. Természetesen a megfelelő járványügyi és higiéniai szabályok betartásával, mert a jó Mikulás erre is figyel. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: „Igazából ez már nem egy idei kezdeményezés, ugyanis már évekkel ezelőtt megkezdődött ez az együttműködés a kórházzal. A miskolci hivatásos tűzoltók már évtizedek óta szerveznek ilyen gyűjtéseket, illetve adományokat juttatunk el a gyermekekhez. Pénzügyi segítséget nyújtunk, ajándékokat gyűjtünk, illetve játékokat veszünk, és ezeket juttatjuk el a gyermekeknek, ilyenkor Mikuláskor is, hogy egy kicsit sokszínűbbé és boldogabbá tegyük számukra ezt a napot” – ismertette a szóvivő, akitől azt is megtudtuk, hogy a mostani gyűjtést a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei szinten hirdette meg, a gyűjtési akció a hivatásos tűzoltó parancsnokságokon folyt, ott gyűlt össze mindaz a sok-sok játék, könyv, meglepetés, amit elhoztak a GYEK-be az itt lábadozó gyermekeknek. 

A katasztrófavédelem látványos produkciója után a program egy izgalmas műsorral folytatódott, ahol a Mikulás, a Krampusz és kis segítő manóik csomagokkal kedveskedtek a GYEK lakóinak.  

Kapcsolódó cikkek