Mert adni jó! – rászoruló gyermekeket leptek meg Mikulás alkalmából

Megosztás

Évről évre nagy készülődéssel várják a gyerekek a Mikulást világszerte. Sok gyermek azonban olyan körülmények között él, ahova nem tud eljutni a Télapó. Ezen a helyzeten igyekszik változtatni a Sütni jó Alapítvány, a ZSÓFI-ReményVár Egyesület, és a Magyarországi Szcientológia Egyház Miskolci Szervezete!

35 gyermeket láttak vendégül idén a Szcientológia Egyház Miskolci Szervezetének épületében. Kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol karácsonyi asztali díszeket és karácsonyfa díszeket tudtak készíteni és mézeskalácsot festhettek. Volt arcfestés, és uzsonnára is vendégül látták őket. 

Végül a Télapó is megérkezett, és volt olyan gyermek, aki életében először találkozhatott vele. A gyerekek kórusban énekeltek a Mikulásnak, aki szaloncukorral köszönte meg a gyerekek kedvességét.

A gyerekek részt vehettek a misszió által nyújtott előadáson is, melynek alapja L. Ron Hubbard “Az út a boldogsághoz” című nem vallásos jellegű kiskönyve. A könyv 21 ponton keresztül érthetően tisztázza a helyes és helytelen fogalmát, és segít eligazodni az élet útvesztőiben. Mivel az előadás célja az volt, hogy a gyerekek könnyebben találjanak boldog pillanatokat az életben minden nehézség ellenére, így két pontot járt körül: “Törődj magaddal” és “Légy kompetens”. Az erről készült kisfilm bemutatása után a gyerekek példákat soroltak, hogyan tudják ezt betartani.

A nap végén a misszió által gyűjtött tartós élelmiszereket és játékokat a ZSÓFI-ReményVár Egyesület kapta, és 80 db mikuláscsomagot vitt magával a Sütni jó Alapítvány, hogy segíteni tudják a hátrányos helyzetű családok karácsonyát.

Kapcsolódó cikkek