Nyugtatót tettek a sértett italába és kirabolták Miskolcon

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy vendéglátóipari egységben ismerkedtek meg a sértett férfival, majd annak lakásán nyugtatót tettek italába és értékeit magukhoz véve távoztak a helyszínről.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két miskolci nő 2021. augusztus 13-án délután Miskolcon, a Tiszai pályaudvarnál található sörözőben beszélgetni kezdett a szintén ott szórakozó, számukra ismeretlen sértettel, majd mindhárman a férfi miskolci lakására mentek. Miközben a sértett zenét kapcsolt, I. rendű vádlott – a II. rendű vádlott jelenlétében – 5 darab Frontin tablettát tett a férfi vodkával megtöltött poharába, melyet a sértett – tekintettel arra, hogy nem volt tudomása az italba kevert nyugtatóról – el is fogyasztott, majd a II. rendű vádlott társaságában fürödni indult. A gyógyszer hatására a sértett bódult állapotba került, elaludt a fürdőkádban, melyet kihasználva az I. rendű vádlott átkutatta a szobáját és magához vette játékkonzolját, hátizsákját az abban található értékekkel együtt, valamint a férfi nadrágja zsebében talált 100.000 forint készpénzt is. Ezt követően társának azt mondta, hogy készpénzt nem talált, majd a mindkét vádlott távozott a lakásból.

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és a rendiség sorrendjében 3 év 3 hónap szabadságvesztésre, illetve 2 év szabadságvesztésre, valamint mindkettejüket közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet a II. rendű terhelt és védője tudomásul vette, míg az ügyészség és az I. rendű vádlott védőjével együtt 3 munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Kapcsolódó cikkek