Hosszú sorok várakoznak a miskolci benzinkutaknál, mert egyre több helyen van korlátozás, vagy teljes hiány

Megosztás

Szép lassan csak világossá válik, hogy nincs elég üzemanyag Magyarországon, az ársapka kivezetése lehetne erre egy megoldás, de a Fidesz egyelőre nem vállalja be a népszerűtlen intézkedést. Pedig egyre nyilvánvalóbb az ellátási gond.

“Öt benzinkúton jártam Miskolcon, és sehol nem volt benzin. Valakinek van ötlete?” – egy tipikus poszt csütörtök délutánról a Facebook-on. A témát felvető miskolci férfi a Vologdától a Kiss Ernő utcán át az Újgyőri főtérig autózott, de sehol nem tudta megtankolni az autót. Az Újgyőrin található MOL kút zárva van, a kiliáni OMW-n hatalmas sorok vannak, a Kiss Ernő utcai Olajparkban pedig csak gázolaj kapható, és az abból vásárolható mennyiséget is 5 literben limitálták. Olvasónk hozzátette: egy órán át autózott a városban, végül a József Attila úton tudott benzint vételezni – ott azonban a gázolaj fogyott el állítása szerint.

A Búza tér környéki töltőállomásokat ajánlották egymásnak az emberek – így aztán nem véletlen, hogy ezeknél aztán hosszú sorok alakultak ki. Kollégánk arra járt csütörtök este, elmondása szerint torlódás alakult ki a 26-os főúton a benzinkútra várakozó autók miatt.

A Minapnak nyilatkozó László csütörtökön próbált tankolni a kisebb töltőállomásokon, sikertelenül. Azt panaszolta, hogy “szinte sehol nincs 95-ös benzin”, péntek reggel azonban addig keresgélt, amíg meg nem tudta tankolni az autót a hosszabb, budapesti útja előtt. Hozzátette, úgy tudja, hogy egyes kutakon – például a Lukoilnál – 10 liter a limit. Igaz – folytatta -, “100-as benzin kapható, csak győzzed megfizetni”.

– Ha a kormány nem vezeti ki az árstopot, akkor a jelenleginél is komolyabb zavarok lehetnek – nyilatkozta épp a napokban az mfor.hu-nak Holoda Attila energiapiaci szakértő, aki szerint januártól biztosan kivezetik az árkorlátozást.

A szakértő szerint az egyre fokozódó áruhiány miatt a kormány bizonyosan rákényszerül az üzemanyagár-stop kivezetésére, nem véletlen, hogy már a MOL is többször elmondta, és ismét megerősítette, hogy az árkorlátozás kivezetése segítene az ellátási problémákon. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek