Új főszerkesztő vezeti lapunkat

Megosztás

A Borsod24 és Szol24 kiadója december elsejével mindkét portálnál Czapkó Dorottyát nevezte ki főszerkesztőnek. Az újságíró Ozsváth Cseke Gergőt váltotta a pozícióban, aki november 30-án búcsúzott az online felületektől.

Czapkó Dorottya rádiós hírszerkesztőként kezdte pályafutását, majd újságíróként tevékenykedett több más online platformnál, a Borsod24 és a Szol24 szerkesztőségéhez idén júniusban csatlakozott.

Az új főszerkesztő személyében céltudatos vezetőt köszönthetünk, akinek határozott elképzelései vannak az oldalak további működésével kapcsolatban. Ezek közül a legfontosabb a portálok ismertségének növelése és független tartalmak előállítása. A szerkesztőség irányítója a jövőben egy még kritikusabb, éberebb és nyitottabb platformként képzeli el a megyei felületeket, amely egyaránt képes megszólítani a bal és jobboldali beállítottságú olvasókat, emellett teret biztosít a másként gondolkodóknak is.

Az új főszerkesztő az előtte álló feladatokkal kapcsolatban elmondta: „Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy még nagyobb lendülettel haladjunk a független tájékoztatás által kijelölt úton, és az eddigieknél is nagyobb sikereket érjen el a lap.”

A weboldalak kiadója nevében a miskolci székhelyű Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesület elnöke, Kovács István hozzátette: „Nagyon szerencsés egymásra találás volt Czapkó Dorottya szerződtetése, aki fél év alatt bebizonyította, hogy alkalmas két vidéki független hírportál főszerkesztői feladatait is ellátni. Biztosak vagyunk abban, hogy irányítása alatt a hatalmas kormányzati támogatásokkal fenntartott helyi propagandalapok ellenfeleként meghatározott Borsod24 és Szol24 is képes lesz a növekedésre.”

Kapcsolódó cikkek