A MÁV-szóvivő történelmi mondata: Ha nem akar késni az utas, induljon korábban!

Megosztás

A szerda reggel ismét rengeteg vonattal utazónak okozott bosszúságot, ugyanis reggel hat és délelőtt tíz óra között gyakorlatilag teljesen megbénult több főváros-környéki vasútvonal is. Érdemes egy bő öt évvel ezelőtti megnyilatkozást elővenni erről, a társaság szóvivőjétől, élő adásban.

Leginkább a Budapest-Szob állt be, a vonatok órákig meg sem moccantak, 130-140 perces késések is előfordultak, rengetegen késtek iskolából vagy a munkahelyükről. Így búcsúztatta a novembert a MÁV.

Ezzel kapcsolatban egy 2017-es magyarázat és tanács lett örökzöld. Ekkor Sebestyén Balázsék egy rádióműsorban pedzegették az állandóan késő vonatok témáját.

“Ezután felhívták Lőcsei Virágot, a MÁV-Csoport szóvivőjét, hogy mit szól mindehhez. Szerinte rendkívül sűrű a közlekedésük az elővárosi vonalakon, ha Budapesten egymást követik a buszok 5-10 percenként, a vonatok is ilyen sűrűn járnak.

Majd azzal folytatta, hogy:

“nekem az a tapasztalatom, hogy ha minden áldott reggel ez a probléma, akkor elindulok előbb…”

Erre Sebestyénék tulajdonképpen nekiestek a szóvivőnek: “Virág, ezzel most ne húzd ki a gyufát, ez nagyon csúnya, most elkezditek rákenni az utasokra, hogy induljanak előbb, az a pofátlanságnak a netovábbja. Ezt ne csináld. Egy szóvivő a legutolsó esetben oktathatja ki az utasokat, hogy mikor induljanak. Nektek az a feladatotok, hogy ott legyen időben a vonat, és nem az, hogy azt mondd, hogy induljon el korábban” – mondták egyhangúlag a műsorvezetők.

A hölgy előbb visszakozott, majd szeretett volna még hozzászólni a dologhoz, de sajnos elfogyott a hívásra szánt idő.”

Magyarul: már akkor elkezdték belénk nevelni, hogy ha valami nem működik rendesen, akkor egyszerűen vegyük természetesnek, hogy ez van és nem is fog működni rendesen. Azóta már a közoktatásra és az egészségügyre is kiterjeszthetjük ezt. Magyarország előre megy, nem hátra…

(via Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek