Nyílt levélben kérik Novák Katalint, hogy ne írja alá a szociális törvényt

Megosztás

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége többek között azt is sérelmezi a borzalmas törvénnyel kapcsolatban, hogy elfogadása előtt semmilyen egyeztetés nem történt.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyílt levélben kéri Novák Katalint, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek. A Karácsony Gergely és Gémesi György vezette szervezet szerint a jogszabály teljesen új alapokra helyezné a magyarországi szociálpolitikai rendszert, miközben az elfogadása előtt semmilyen egyeztetés, illetve hatásvizsgálat nem történt.

A törvénymódosítás hatályba lépése a létbiztonság további csökkenésével, valamint a szegénység és a területi egyenlőtlenségek további súlyosbodásával fenyeget. Ez lehet a következménye annak, ha az állam anélkül hárít további szociálpolitikai feladatokat az önkormányzatokra, hogy biztosítaná számukra az ezek ellátásához szükséges erőforrásokat,

írják. Szerintük a törvénymódosítás hatályba lépése nehezen belátható következményekkel járna a rászoruló polgárok életére. A nyílt levelet azzal zárják, hogy

„beiktatási beszédében külön is felelősséget vállalt a rászoruló honfitársainkért. Azokért a polgárokért, akik „a többség számára láthatatlan helyeken, rossz körülmények között élnek”.Arra kérjük hát Önt, hogy képviselje őket: a törvényt ne írja alá, küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek!”

(via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek