Vádalkut kötöttek Schadl György bizalmasával

Megosztás


Megállapodást kötött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, Schadl Györgynek a bizalmi emberével az ügyészség – írja a 24.hu az általa megismert vádiratra hivatkozva.

A nő az eljárás során 90 oldalnyi vallomást tett, és részletesen beszámolt Schadl György ügyeiről. Egy Házipénztár és EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel-táblázatokban dokumentált minden pénzmozgást, így a Völner Pál volt államtitkárnak juttatott kenőpénzek kifizetését is.

A lap a vádiratból úgy tudja, hogy a nő hivatalosan végrehajtójelölt volt, de valójában pénzügyesként dolgozott, és – egy másik bizalmi emberrel, Schadl sofőrjével együtt – teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy a végrehajtók elnöke a legális bevételei mellett rendszeresen jut törvénytelen, korrupciós cselekményekből származó pénzekhez, illetve maga is fizet hivatalos személyeknek.

A vádirat szerint Schadl a Völnerrel kialakított korrupciós kapcsolata révén 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. A pénzt az ő kérésére kinevezett önálló bírósági végrehajtóktól kapta vissza, miközben jogtalan előnyként rendszeresen pénzt adott át a befolyását az ő érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes politikusnak. 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot.

Kapcsolódó cikkek