Gázpisztollyal támadt a főorvosra a részeg férfi

Megosztás

Idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá az osztályvezető orvosra egy férfi, vádat emeltek ellene, írja közleményében az ügyészség. A 48 éves férfi július 23-án kora délután erősen ittas állapotban veszekedni kezdett az orvossal, úgy gondolta, hogy a hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást.

A férfi a szóváltás során elővett egy lőfegyverre hasonlító gázriasztó fegyvert, azt az orvosra fogta és megfenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodott, az orvos megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a fegyvert, majd a földre vitte a támadóját. A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. A részeg férfi a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos, és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

Az ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy rendelje el a rá korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett börtönt végrehajtását is.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek