Jó reggelt, Miskolc! – Hétfői időjárás, név- és születésnaposok, heti horoszkóp

Megosztás

Ilyen időre számíthatunk ma

Párásan, ködösen indul a nap, helyenként sűrű köd alakulhat ki és ködszitálás, gyenge eső előfordulhat. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, még sok lesz felettünk a felhő, de rövidebb időszakokra kisüt a nap. Kora délután a mérsékelt szélben 7-8 fok várható. A nyirkos, csapadékos időjárás hatására felerősödnek a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi bántalmak.

Heti horoszkóp

Kos: Nagyobb kiadásra számíthatsz, ami kissé megtizedeli a költségvetésed. Hála a találékonyságodnak, ez nem okoz hosszú távon gondot. Pároddal kis féltékenységi vitátok adódik ragaszkodásotok jeleként. Ha még szingli vagy, egy régi udvarlód ismét próbálkozhat.

Bika: Örömteli hírben részesülsz. Most egyébként kellemes programok vannak kilátásban, melyek megszervezésében kedved leled. Szerelmeddel mély érzelmek töltik be szíveteket, és andalító romantika vár. Szingliként barátnőd tervezhet összehozni valakivel. 

Ikrek: Jó hangulatban telik a heted. Nem győzöd csodálni az ősz szépségeit. Meglehet, hogy több nagy sétára is elmész a természetben. Szíved választottja elárulja titkát, ami bizalmát mutatja. Szingliként egy izgalmas flört várhat. 

Rák: Jó híreket kapsz, ami egész hétre mosolygóssá, könnyeddé, jókedélyűvé varázsol. Virágos kedved mások is észreveszik, és másokra is átragad. Kedveseddel több, a távoli jövőre vonatkozó örömteli terved születik. Ha még nincs párod, egy új jelöltet szemelsz ki. 

Oroszlán: Kipróbálsz egy új hobbit, ami nagyon megtetszik, így hosszú időre veled maradhat. Akár sport, akár kreatív elfoglaltság, gazdagítja az életed. Párkapcsolatod kiegyensúlyozott. Most új oldalát ismered meg párodnak. Szingliként az online ismerkedés ígér sikert.

Szűz: Ideje egy őszi nagytakarításnak a lakásban – és a lelkedben is. Ha otthon már rend van, te is mélyülj el kicsit, és szedd rendbe gondolataidat Szíved választottjával több időtök lesz kettesben, ami nagyon jót tesz nektek. Szingli vagy? Titkos hódolód léphet.

Mérleg: Egy hozzád közel álló személy meglepően viselkedik egy szituációban. Bátran adj hangot a véleményednek, akár pozitív, akár negatív, de utóbbi esetben légy körültekintő. Pároddal egy mélyebb beszélgetés vár, mely a kapcsolatotokat érinti. Szingli vagy? Két férfi is küzd érted. 

Skorpió: Izgalmas esemény megszervezésébe foghatsz bele. Tele vagy ötletekkel, lelkesen dolgozol megvalósításukon. Szerelmeddel egy lépcsőfokkal tovább léptek, kapcsolatotokat komolyabb alapra helyezhetitek. Szingli vagy? Olyasvalaki tetszik meg, aki sajnos foglalt.

Nyilas: Régi ismerősöddel futsz össze, ám nem olyan gördülékeny a beszélgetés, mint szeretnéd. Sebaj, hiszen az emberek változnak. Majd kialakul! Szíved választottjával egy barátokkal közös program vár. Egyedülállóként egy randiapp hozhat gyors sikert. 

Bak: A héten nagyon gördülékenyen haladsz a munkával, és szerencsésen elkerülsz egy hibát. Minden feladattal hatékonyan végzel. Szíved választottja meglep egy szívből jövő vallomással. Ha még nincs párod, régi plátói szerelmed ismét felbukkanhat. 

Vízöntő: Anyagi helyzeted fellendülőben lehet, most ugyanis több spórolási praktikát és talán eszközt is kipróbálsz, ami beválhat. Pároddal egy utazás kerül kilátásba, de még sok részletet tisztázni kell. Szingli vagy? Egy szórakozóhelyen elegyedsz beszédbe új jelölteddel.

Halak: Pénzügyeid szerencsés irányba mozdulnak el. Meglesz a gyümölcse tudatosságodnak és a spórolótechnikáknak, ha követted őket. Pároddal közös családi program vár a héten. Emellett sokat romantikáztok, beszélgettek. Szingliként exedről hallasz hírt. 

Ma őket ünnepeljük

Névnap

Olivér, Amál, Amália, Iliász, Kolumbán, Mária, Ria, Rúfusz

Az Olivér név eredete és jelentése

Latin eredetű, az Oliverius névből, mely az olivarius szóból származó keresztnév. Jelentése: olajfa ültető.

Az Olivér név jellemzése

Gyakran kerül anyagi válságba jóm szíve és adakozó természete miatt. Képes másokért áldozatokat hozni.

Kutya névnap:

Astor, Főnök

Cica névnap:

Astor, Dagi

Hörcsög névnap:

Fülőke

Születésnaposok

1694 – Voltaire (er. François Marie Arouet) francia író, filozófus († 1778)

1852 – Francisco Tárrega spanyol zeneszerző és gitárművész, a mai klasszikus gitárjáték technikájának megalapozója († 1909)

1910 – Both Béla magyar rendező, színművész (Bacsó Péter „A tanú” c. filmjében Bástya elvtárs alakítója) († 2002)

1945 – Goldie Hawn Oscar-díjas amerikai színésznő

1965 – Björk izlandi énekesnő, színésznő

1971 – Náksi Attila (Dj. Náksi) magyar dj, zeneszerző, producer

1973 – Fehér Adrienn EMeRTon-díjas magyar színésznő, énekesnő

1985 – Jesús Navas – spanyol labdarúgó

1986 – Nagy Kornél magyar kézilabdázó

1992 – Conor Maynard angol énekes

Erről híres a mai nap

Ma van a televíziózás nemzetközi napja

Ez a nap a halászati világnap – World Fisheries Day

Ma van a Helló! – világnap – World Hello Day

Ma van Szűz Mária bemutatásának ünnepe a katolikus egyházban (a jeruzsálemi Mária-templom 543-as felszentelésének napján)

Ezen a napon történt

1642 – Jakusics György kerül az egri egyházmegye élére.

1783 – 12 kilométeres légi utazást hajt végre a Montgolfier testvérek hőlégballonjával Jean-François Pilâtre de Rozier francia fizikus és François Laurent d’Arlandes márki. Ezzel kezdődött emberi repülés története.

1916 – I. Ferenc József, az Osztrák–Magyar Monarchia uralkodója, osztrák császár, magyar és cseh király halála után IV. Károly lesz az utolsó magyar király (I. Károly néven osztrák császár).

1964 – Budapesten felavatják az új Erzsébet hidat (tervezője: Sávoly Pál).

Kapcsolódó cikkek