Borsodban még nincs, de a szomszédos megyékben tömegével lehet üzemanyaghiány hétfőtől

Megosztás

Ugyanis Szabolcstól, Hevesen át Hajdú-Bihar megyéig számos független benzinkút érintett abban, hogy üzemanyagellátása szinte biztosan veszélybe kerül.

November 21-étől, vagyis hétfőtől a Mol mintegy 250 benzinkutat hagy üzemanyag nélkül. Bár az állami olajcég szerint átmeneti állapotról van szó, az is nehéz helyzetbe hozza a hálózathoz nem tartozó benzinkutakat, ezáltal pedig a kisebb települések üzemanyag-ellátása veszélybe kerülhet.

A Független Benzinkutak Szövetsége közölte a Minap.hu-val azon települések listáját, ahol üzemanyaghiány alakulhat ki a Mol bejelentése után. Ezek ABC sorrendben a következők:

Aba, Baja, Bakonycsernye, Balassagyarmat, Berettyóújfalu, Berhida, Besenyőtelek, Demecser, Fehérvárcsurgó, Gödöllő, Gyöngyös, Hajdúböszörmény, Hercegszántó, Kiskunfélegyháza, Lajosmizse, Molnaszecsőd, Nagytarcsa, Nyírbogdány, Nyíregyháza-Sóstófürdő, Nyírkárász, Nyírpazony, Pörböly, Pusztaszabolcs, Sárszentmihály, Szászvár, Szentantalfa, Szigetszentmárton és Tápióbicske.

Vagyis Borsod-Abaúj-Zemplénben egyelőre egy kút sem érintett, ám a szomszédos megyékben, Hajdú-Biharban, Hevesben vagy Szabolcs-Szatmár Beregben nagyon is.

A napokban egyébként több független benzinkút is teljesen minimálisra szorította a (hatósági áron) tankolható üzemanyag-mennyiséget: Balassagyarmaton például olyan töltőállomás is akad, ahol 1, azaz egy litert lehet vásárolni. Ennek oka, hogy az üzemeltetőknek havonta akár több millió forintos veszteséget okoz a benzinárstop.

Kapcsolódó cikkek