Hogyan alakulnak az események a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon

Megosztás

A német csapat négyszeres vb-győztes. Ezért a csapatnak garantált a helye az európai selejtezőkörben. Ezzel szemben Brazília, amely a legeredményesebb válogatott öt trófeával, gyorsan kvalifikálni tudta magát. A dél-amerikai résztvevők közül az egyik legjobb. Bővebben itt olvashatsz: https://gg.bet/hu/football

Nagy-Britannia képviselői novemberben kaptak helyet és vezették a selejtezőcsoportot. Mindössze másodszor tudtak kijutni a bajnokságra Kanada képviselői. Végre véget ért a 36 éves kudarcok és csalódások időszaka. A válogatott 4:0-ra le tudta győzni a jamaicai csapatot és elutazhat Katarba.

Amerika is kvalifikálta magát. Kamerun, Ghána, Szenegál és Marokkó csapata szerezte meg az utolsó helyet a bajnokságban. Szenegál büntetőkkel verte meg Egyiptomot. A győztes gólt Sadio Mané rúgta.

A rájátszás döntőjében Lengyelország és Portugália tudott a fináléba jutni. Kikaptak Svédország, illetve Észak-Macedónia képviselőitől. Júniusig halasztották az utolsó európai tornát, amelyen Wales Ukrajnával vagy Skóciával mérkőzik meg. Ez a három csapat rájátszás győztesként vehet részt. Interkontinentális rájátszást is rendeznek, amelyben Új-Zéland, Costa Rica, az Egyesült Arab Emirátusok és Ausztrália csapatai foglalhatják el az utolsó két helyet.

Wales és Skócia válogatottja szinte ugyanazt az utat járta be. Ezért nekik jövőre kell megküzdeniük egymással. Ehhez Skóciának először előreláthatólag az ukrán csapatot kell legyőznie. Az elődöntőt egyelőre elhalasztották.

32 csapat vehet részt a 2022 világbajnokságon. Nyolc csoportban négyesével küzdenek majd. Ez a szakasz tizenkét napig tart. A szurkolók minden nap négy izgalmas mérkőzést láthatnak majd. A 16 közé a győztesek és a második helyet elért csapatok juthatnak be. Majd következik a végső sorsolás. Csak ezután kerül sor a következő mérkőzésekre. A szervezők igyekeznek a számukra legmegfelelőbb időpontot kiválasztani. Számukra fontos, hogy ne csak a katari, hanem más országok futballrajongóinak is megfeleljen. Az ilyen versenyeket várják és örömmel nézik élő adásban. Ezt figyelembe veszik majd.

A harmadik helyért kiírt rájátszást december 17-én rendezik. Az időpont kiválasztása a Katarba érkező játékosok számára is fontos. Át kell állniuk. A FIFA megerősítette, hogy gondosan dolgoznak ezen a kérdésen, hogy minden zökkenőmentesen menjen. Helyi idő szerint a mérkőzéseket 1.00, 4.00, 7.00, 10.00 órakor rendezik. Az utolsó fordulók időpontja 10.00 és 18.00.

(x)

Kapcsolódó cikkek