Kiderült, hol folytatja Palkovics László

Megosztás

Az állami tulajdonú, a honvédelmi tárca alá tartozó N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz a nemrég lemondott Palkovics László – számolt be róla a HVG. A honvédelmi tárcánál felmentett Maróth Gáspár államtitkár által felügyelt terület pedig egy másik államtitkárhoz, Gion Gáborhoz kerül.

Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter árulta el, amikor Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva a védelmi ipar fontosságáról beszélt. “Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Arról beszélt, hogy a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a honvédelmi tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni – mondta el a miniszter.

A folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben. A miniszter közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek