Zelenszkij bejelentette: visszafoglalták Herszont

Megosztás

Az elnök ígérte: minden ukránt fel fognak szabadítani.

Nyilatkozatot tett közzé Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hivatalos Telegram-fiókján pénteken, miután az ukrán csapatok visszafoglalták a március óta orosz megszállás alatt álló Herszon városát – írja a HVG. Zelenszkij szerint ez egy történelmi nap, a város lakói soha nem vesztették el a reményt. Azt is közölte, hogy az ukrán különleges erők már a városban vannak.

Azt is elmondta, még ha a várost nem is tisztították meg teljesen az ellenségtől, a herszoniak már most eltávolítják az orosz szimbólumokat az utcákról és az épületekről, valamint eltüntetik a megszállók minden nyomát.

„Ugyanígy volt ez minden más városban is, amelyet felszabadítottak a mi védőink. Ugyanígy lesz ez azokban a városokban is, amelyek még mindig a visszatérésünkre várnak. Ukrajna el fog menni minden ukránért” – tette hozzá, egy külön posztban pedig ukrán zászlós emotikon mellett azt írta ki, hogy “A mieink. Herszon a miénk”.

via hvg.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek