Eltörték az ittas férfi állkapcsát Miskolcon, mert nem árulta el a PIN-kódját

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves és egy 16 éves fiatalkorú fiú ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt. A fiatalok Miskolcon egy erősen ittas férfitól az értékeit, illetve a mobiltelefonját elvéve a PIN-kódot követelték, de a sértett szándékosan téves kódot mondott. A támadók emiatt többször ököllel ütlegelték, de mivel ismét helytelen kódot adott meg, a telefont nem sikerült feloldani, visszaadták neki, és 6.500 forint készpénzt vettek el tőle.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július elején, hajnalban Miskolc belvárosában odamentek a padon ülő, erősen ittas férfihoz. Beszélgettek vele, majd karjánál fogva elvezették egy fás, bokros területre, ahol felszólították, hogy adja át az értékeit.

A sértett elővette a mobiltelefonját, amit az egyik fiú elvett tőle, és rögtön követelte, hogy adja meg a PIN-kódot. A sértett ennek többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért mindkét elkövető többször a fején ököllel megütötte, illetőleg egyikőjük combon rúgta. Ezután egy téves kódot mondott a sértett, azzal nem lehetett feloldani a telefont, újból ütlegelték és a helyes kódot követelték, de a sértett minden esetben egy másik, valótlan kódszámot mondott. A fiatalok végül a telefont visszaadták, és amikor kiforgatták a zsebeit, 6.500 forint készpénzt vettek el tőle, majd távoztak.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsont-, állkapocscsont- és járomcsonttörést szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek