Hegedűs Andrea: Kormányzati támogatás kell a Salkaházi program folytatásához

Megosztás

A miskolci országgyűlési képviselő azt kéri, adják meg azt a 460 millió forintot, amire a Salkaházi program folytatásához szükség van.

Pénteken a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub épülete előtt tartott sajtótájékoztatót Hegedüs Andrea. A DK-s országgyűlési képviselő méltatta a még az előző városvezetés alatt bevezetett program fontosságát, példaértékűnek nevezve azt – tudósított a Minap.hu. Kiemelte azt is, hogy a Veres Pál vezette városvezetés folytatta a programot, sőt 10 százalékkal emelte is a támogatás mértékét – most azonban aggódik amiatt, hogy tovább tudják-e vinni a miskolci szépkorúak ilyen jellegű támogatását.

“Ez ma már sajnos nem csak a miskolci városvezetésen múlik; ők eddig is mindent megtettek ezért. Az utolsó filléreket is a miskolciakra költik, a költségvetés azonban véges. Mérlegre kell tenni, mi a fontosabb. Elsődlegesen vállalt feladat az óvodák, bölcsődék fenntartása, a szociális intézmények, az idősotthonok működtetése, illetve a közösségi közlekedés finanszírozása. Ezeknek egész egyszerűen működnie kell. A Salkaházi program viszont önként vállalt feladat, amihez ráadásul most már látszik: kormányzati támogatás kell.”

Hegedüs Andrea rámutatott, óriási az áremelkedés, “rezsiválság van”, és a kormány “helytelen gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy Miskolc döntés előtt áll, és arra kényszerül, hogy kérjen a kormánytól. Azt szeretnénk, hogy adják meg azt a 460 millió forintot, amire a Salkaházi program folytatásához szükség van.”

Hegedüs egyúttal ostorozta a kormánypárt helyi képviselőit is, akik ugyan “erősen hallatják a hangjukat a közgyűlésben”, abba viszont nem gondolnak bele véleménye szerint, hogy “most nem a hatalomról, hanem idős emberek sorsáról van szó”.

Elmondta azt is a politikus, hogy a DK igyekszik segíteni a szociálisan nehéz helyzetbe került embereken, az időseken. Létrehoztak egy rezsialapot, ahol már összegyűlt 15 millió forint, többek között a párt országgyűlési képviselőinek és az árnyékkormány tagjainak felajánlásaiból. Arra kérte az időseket, a szociálisan rászorulókat, hogy forduljanak ehhez a rezsialaphoz, kérjenek innen támogatást, hogy a karácsonyt fűtött, meleg szobában, nyugodtan tölthessék.

Forrás és további részletek: Minap.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek