A legfrissebb felmérés szerint már 170 ezer magyar él Angliában és Walesben

Megosztás

A brit statisztikai hivatal (ONS) közlése szerint meghaladja a 3,5 milliót az Angliában és Walesben élő EU-állampolgárok száma.

A tavalyi népszámlálás adataira alapuló összesítés szerint az előző, 2011-ben tartott népességfelmérés óta – vagyis tíz év alatt – 1,1 millióval 3,6 millióra nőtt azok száma, akik EU-országokból telepedtek át Angliába és Walesbe. Ők az életvitelszerűen az Egyesült Királyság e két országában tartózkodó nem brit születésűek 36,4 százalékát teszik ki.

A magyar állampolgárok közül a brit belügyminisztérium adatai szerint eddig hozzávetőleg 170 ezren kértek meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyt.

Az Angliában és Walesben élő külföldi születésűek listáját az indiaiak vezetik hozzávetőleg 920 ezres népességgel, a második helyen a lengyelek állnak 743 ezres létszámmal. A közép- és kelet-európai EU-országokból áttelepültek közül a románok állnak a negyedik helyen mintegy 540 ezer fővel.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek