Idén sem zakatol a Mikulásvonat Lillafüreden

Megosztás

Az előző két évben a koronavírus-járvány, most pedig a gazdasági válság miatt marad el a rendezvény.

Szomorú hírt közöltek nemrég a Diósgyőri Mikulásvonat Facebook-oldalán: idén sem zakatol a népszerű Mikulásvonat Lillafüreden. Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt maradt el a rendezvény, idén pedig a gazdasági válság tett keresztbe a szervezőknek.

“Sajnos a COVID és a jelenlegi gazdasági és „rezsiválság”, valamint a kimaradt két esztendő következtében minden megváltozott.
ELFOGYTUNK!” – írják a posztban. “A rendezvény szervezésében résztvevő alapemberek, szereplők, önkéntesek jelenleg a mesebirodalmon kívüli civil világukban küzdenek, próbálnak a saját területükön fennmaradni, gazdaságilag túlélni. Fentiek értelmében a rendezvényt a megszokott színvonalon nem tudnánk megszervezni, attól eltérően pedig nem szabad, ezért 2022-BEN A MIKULÁSVONAT NEM ZAKATOL LILLAFÜREDEN.”

Hozzáteszik: remélik, hogy idővel megújulva visszatérhetnek. “A MIKULÁSVONAT számunkra sokkal több mint egy rendezvény, ezért kell most (egy időre) elengednünk!” – fogalmazott a bejegyzésben Boda Péter, a kuratórium elnöke.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek