A Kisavason szedték a szemetet

Megosztás

Szombat reggel a Dűlő étterem mögötti lépcsősor tetején gyülekeztek a résztvevők, hogy aztán egész délelőtt szemetet szedjenek a Kisavas második sorának végén és annak környékén – számolt be az eseményről a Minap.hu

A helyenként bokros, gazos területen járva több nagyobb hulladékhalmot is feltártak. Serbán Zsolt Bükk-tisztasági nagykövet elmondása szerint legutóbb hét köbméter szemét gyűlt össze, most legalább ennyi elhordását vállalták.

 Bár érzelmileg nagyon kötődnek a miskolciak a pincesorukhoz, sajnálattal láttam, hogy ezúttal kevesebben jöttek el, mint más alkalmainkra. Pedig sok szemét csúfítja a környéket, de megoldjuk így is – nyugtatott meg mindenkit.

A mostani szemétszedési kampányt a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület hirdette meg, a hulladékgyűjtő túrára azokat várták, akik kétkezi munkával segíteni szeretnének a terület rendbetételében.

A kampányhoz anyagi támogatással a miskolci önkormányzat is hozzájárult. Magyar László hegygazda a Miskolc Televízió riporterének elmondta, a hosszútávú tervekben szerepel a terület rendezése, hasznosítása, de egyébként is fontos, hogy eltűnjenek a koncentrált szeméthalmok a területről.

áthatjuk, itt azért kemény a pálya ilyen téren, sok az eldobott hulladék. Pedig ha tiszta a környezet, a miskolciak mellett a Miskolcra látogató turisták is szívesebben látogatják a nevezetességeket, látnivalókat. Az akcióval példát is szeretnénk mutatni, és bízunk benne, hogy ezt követően kevesebb szemét lesz a környéken – tette hozzá.

Fotó: Minap.hu, Horváth Csongor

Kapcsolódó cikkek