Az utolsó simításokat végzik az Y-hídon

Megosztás

Hamarosan az utolsó fázisba érnek az Y-híd munkálai. Éppen befejezték az útburkolati jelek felfestéseit, ami azt is jelenti, hogy időre elkészülnek – válaszolta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) a Boon megkeresésére.

Mint írták:

A kivitelező az ütemterveknek megfelelően halad a turbókörforgalom, a Vörösmarty út és az Y-híd kivitelezési munkálataival, így az eredeti műszaki tartalom szerinti építmények a közlekedők rendeltetésszerű és biztonságos használatához szükséges munkálatai a hónap végével befejeződnek.
[…]
A projekt időközben új elemekkel bővült, úgy mint a kerékpárút megépítése, amely várhatóan 2023 tavaszán készül el, továbbá a Kisfaludy utcai vasút feletti műtárgy felújítása, amely a 2022. decemberi átadásra forgalomkorlátozás nélkül használható lesz Martinkertváros irányába.

Ez azt jelenti, hogy a NIF október 31-ig elkészül az építkezéssel és utána elkezdődhet az átadás-átvétel. A hosszabb engedélyeztetési folyamatot követően az Y-hidat és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát előreláthatólag 2022 decemberében nyitják majd meg a lakosságnak is, már amennyiben mindent rendben találnak.

Kiemelt kép: Ádám János, Boon

Kapcsolódó cikkek