Rektori utasítás a Miskolci Egyetem hőfokszabályzásáról

Megosztás

Immáron hivatalos, hogy az egyetem területén 18 fokban határozták meg a termek hőmérsékletét, ezt rendszeresen ellenőrizni is fogják. Természetesen az utasításból nem maradhatott ki, hogy az energiaválság világméretű.

Így fektette le az alapszabályokat a rektor.

“A világméretű energiaválság rávilágított arra, hogy az energiahasználat területén a korábbi életmód nem fenntartható és átfogó szemléletváltásra van szükség. A Miskolci Egyetem (továbbiakban: Egyetem) rektora és gazdasági vezetője az Egyetem energiamegtakarítási programjával összefüggésben az épületeiben, helyiségeiben a hőfokszabályozást és a hőmérséklet-ellenőrzés rendjét az alábbiakban szabályozza.

Az utasítás hatálya kiterjed az Egyetem épületeire, helyiségeire, munkavállalóira, hallgatóira, illetve a Miskolci Egyetemen tartózkodó minden személyre.
Az utasítás hatálya kiterjed tovább a Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum (továbbiakban: Technikum) helyiségeire, munkavállalóira és tanulóira is.

Az Egyetem az energiatakarékosság jegyében több központi intézkedést is bevezetett az elmúlt hetekben. A felállított rezsimunkacsoport jelenleg 80 referenciaponton folyamatosan méri a hőmérsékletet az épületekben és a különböző helyiségekben. A központi előírásoknak megfelelően 18 Celsius fok alá nem mehet a hőmérséklet az Egyetem és Technikum helyiségeiben. A kollégiumokban 20 Celsius fok alá nem süllyedhet a hőmérséklet. (az eredeti utasításban “sűlyedhet” szerepelt)

A korábbi belső kommunikációs csatornán eljuttatott körlevél tartalmának megfelelően az Egyetem és Technikum épületeiben és helyiségeiben a fűtőklímák, a hősugárzók, egyéb hálózaton kívüli fűtőeszközök használata külön engedély nélkül továbbra is tilos!

A tervezett megtakarítások elérése érdekében az Egyetem vezetése kéri a munkavállalókat, hogy a számunkra munkavégzésre kijelölt helyiségben az üzemeltetés szakemberei által beállított fűtőtest szabályzókhoz ne nyúljanak, előremutató észrevételeiket a megadott információs csatornákon jelezzék.”

“A Miskolci Egyetem területén vannak olyan pontok, amelyek a karok, szervezeti egységek kezelésében állnak, ezért az intézmény illetékes szakemberi által a központi beavatkozás közvetlenül nem lehetséges. A központi intézkedések – többek között a jelen rektori és gazdasági vezetői utasításban foglaltak betartása – azonban ezekben a helyiségekben is kötelező. Az intézkedések betartását az illetékes szakemberek folyamatosan ellenőrzik, az utasítások be nem tartása az Egyetem rektora és gazdasági vezetője által közösen megállapított szankció azonnali alkalmazását vonja maga után. A folyamatos hőmérséklet-ellenőrzés keretében ezekben a helyiségekben is a 18 Celsius fokos hőmérsékletet kell tartani.”

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek