Hiába keresik, nem találják a Miskolcon sétáló röfit

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt mi számoltunk be elsőként Miskolc új látványosságáról, a város forgalmas útszakaszain sétálgató malacról.

A fotót a Malacvédő Alapítvány is közzétette közösségi oldalán, ám hozzájuk nem érkezett bejelentés a kóborló állatról, ráadásul befogása sem lenne egyszerű.

“Az ijedt malac legtöbbször megvadul és menekülni próbál. Mivel egy sertés akár 100 kilogramm is lehet, komoly erő van benne. Viszont altatólövedéket nem szabad vele szemben alkalmazni, mert nyugalmi helyzetben leállhat tőle a szíve. Tehát bonyolult kérdés egy házi sertés befogása és elszállítása, már csak azért is, mert az afrikai sertéspestis jelen van Magyarországon, amelyet a vaddisznók mellett, a házi malacok is elkaphatnak”

– nyilatkozta a 24.hu-nak Tóth Anita, a Malacvédő Alapítvány titkára.

Az állatot három napja kitartóan keresik, de egyelőre nem sikerült nyomára bukkanni. Amennyiben mégis befogják, és sikerül az állattartót beazonosítani, alkalmazható ellene szankció, ugyanis az Állatvédelmi Törvény kimondja: az állattartó köteles gondoskodni a állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról. Hatósági eljárást a helyi jegyző, vagy a megyei, illetve járási indíthat.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek