Kormány: Amíg nem küld pénzt az EU, nem lehet pályázni napelemekre

Megosztás

Szépen csomagolva és kicsit elrejtve, de a szakminisztérium bejelentette, hogy a korábbi közléssel és kiírással szemben mégsem lehet novemberben jelentkezni a napelempályázat újabb körére. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára a tárca közleményében úgy fogalmaz: tekintettel arra, hogy a kormány a hazai költségvetés terhére teljes mértékben előfinanszírozza és a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervről szóló bizottsági megállapodásig biztosítja a szükséges forrásokat, a pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodást követően születik döntés.

Azt is bejelentette szeptember elején, hogy bár az első támogatási körben érkezett pályázatok elbírálása még zajlik, de novembertől megnyílik az újabb pályázati forduló. Meg is jelent az új pályázati kiírás, amely alapján november 28-ától kezdődően lehetett volna jelentkezni a nagyon népszerű támogatásra, amire a rezsiemelés miatt alighanem még jobban megnőtt volna az érdeklődés.

(hvg.hu)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek