Hazaküldték a kórházból a kisfiút, másnap meghalt

Megosztás

A tizenkétéves Martinkát a háziorvos a kórházba utalta, ahonnan azonban hazaküldték, mondván, hogy semmi baja. Másnap a gyermek összeesett és meghalt. A család a kórházra mutogat, az intézményben vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

A mindössze 12 éves Martinka Dombrádon élt a szüleivel – írta a borsonline.hu. A múlt héten megbetegedett kisfiú lázas volt, nem evett és nem ivott, egyre rosszabbul lett.

Az édesanyja elvitte őt a háziorvoshoz, aki a kisvárdai kórházba utalta a gyermeket, de a család szerint ott nem történt érdemi vizsgálat – írta a portál. Az édesanya húga arról számolt be, hogy a kórházban nem csináltak sem EKG-t, sem laborvizsgálatokat, és infúziót sem kapott a kisfiú.

A család úgy érzi, az intézmény mindenféle segítség nélkül bocsátotta el a kisgyermeket. A nagynéni leírása szerint a kisfiú aznap este otthon már nem evett, nem ivott, majd lefeküdt aludni, reggel felkelt, összeesett és meghalt.

A család a történtekért a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat okolja, amely közölte, a sajnálatos halálesettel kapcsolatban vizsgálat zajlik. A kórház a gyászoló család felé együttérzését fejezte ki – tájékoztatta a lapot Hegyi Henrik D. főigazgató.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek