Angyal park épül Miskolcon a meg nem született gyermekek emlékére

Megosztás

Megyeszékhelyünkön közösségi emlékpark épül, ám az emlékművön kívül számos más dolog is helyet kap a területen, például sütögető hely, halastó, kutyás terület és egy focipálya is. Az Angyal parkot eredetileg decemberben szerették volna átadni a látogatóknak, de lehetséges, hogy csúszás következik be.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház, az egykori Bárczay Kúria mögötti elhagyatott terület lett a kiszemelt. A Miskolci Ötletmaratonon volt egy elképzelés, hogy jöjjön létre a városban egy emlékhely a meg nem született és röviddel a világrajövetel után eltávozott gyermekekért. Ez volt az Angyal park, ami bár nem nyerte meg a közösségi ötletelési versenyt, támogatókra talált.

A város közgyűlése szeptember 29-ei ülésén elfogadta, hogy a Miskolc-Hejőcsabai Bárczay-kastély mögötti területnek Angyal park legyen a neve.

Az Angyal park legfontosabb eleme – maga az emlékmű – a Gárdonyi Géza Művelődési Házat és a területet elválasztó patak partján helyezkedik majd el.

„Saválló lemezből készül két darab két méter magas angyalka, amelyek egymással szembe néznek” – írta körül, hogy mire számíthatnak a megemlékezők. A park olyan szempontból is megfelel majd az elképzeléseinek, hogy nem egy letisztult emlékhelyként, hanem közösségi térként funkcionál majd. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek