Rászóltak a részeg ózdi hangoskodókra, akik ezért megverték őket

Megosztás

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt. Az elkövetők este az utcán ittasan hangoskodtak, amikor az egyik udvarról az ott lakó család rájuk szólt, erre átugrottak a kerítésen, a nőt bántalmazták, a férfi bemenekült a lakásba, magára zárta az ajtót, de az egyik vádlott az ablaküveget betörve a férfinek szemsérülést okozott.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. december elején, az esti órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedtek Ózd belterületén, és folyamatosan hangoskodtak. Az egyik házból rájuk szóltak, mire mindhárom vádlott beugrott a kerítésen, és az udvaron tartózkodó férfit és nőt trágár hangnemben szidalmazták és felszólítás ellenére sem hagyták el az ingatlant.

Az egyik férfi vádlott a nőt tenyérrel nyakon ütötte, élettársa tartva a vádlottak magatartásától bemenekült a lakásba, a bejárati ajtót kulcsra zárta és belülről kézzel megtámasztotta. A vádlottak közül az egyik férfi odament a bejárati ajtóhoz, megpróbálta befeszíteni, miután ez nem sikerült az öklével az ajtón lévő ablaküveget betörte. Az üvegszilánk belefúródott az ajtó mögött tartózkodó háztulajdonos jobb szemébe, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozva, amely maradandó fogyatékossággal gyógyult, mert a sértett a jobb szemére elvesztette a látását.

A házban lakó nő könnyű testi sértés miatt nem, magánlaksértés miatt viszont magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek