Halálos baleset lett az autólopásból

Megosztás

Péntek este Vácon folyamatosan gyújtották a mécseseket rokonok, barátok ismerősök, hogy megemlékezzenek a tragikus körülmények között meghalt férfiról. 

Az áldozat két gyereket nevelt egyedül, a fiúk most árván maradtak

-mondja a Tények riportjában az egyik megemlékező.

Múlt hét vasárnap történt az eset: kora reggel a férfi az autójával megállt egy dohánybolt előtt, bement vásárolni, azonban nem zárta be a kocsiját, hanem járó motorral az utcán hagyta. Ekkor két fiatal -élve a kínálkozó lehetőséggel- beült az autóba és elhajtottak. A kocsi tulajdonosa amikor ezt látta, kirohant az üzletből és még éppen fel tudott ugrani a motorháztetőre. A tolvajok nagy gázzal elindultak, a férfi az útra zuhant, a Tények információi szerint a rablók az autóval áthajtottak az áldozaton, majd egy póznának csapódtak, ami kettétört és egy házra zuhant. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. Az autó tulajdonosa, a 45 éves keszegi férfi olyan súlyosan megsérült, hogy két nappal később a kórházban halt meg. 

A helyiek elmondása szerint az áldozatnak a kék Subaru típusú kocsi volt a mindene, gyerekkora óta vágyott rá. Pár hónapja vásárolta, ezért is próbálta az élete árán is megakadályozni, hogy ellopják. A riportból az is kiderült, Attila szerveit a család donorként felajánlotta, ezzel négy másik emberen tudtak segíteni. 

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit, P. Antalt, aki vallomásában elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót – „vezetni szerettem volna”, ám leszögezte, senkinek nem akart sérülést okozni. Védekezése szerint megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott. Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. Kitért arra, jogosítványa nincs, közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják és azt próbálta utánozni. Az egyik elkövető előállításáról rendőrségi videó is készült:

Kapcsolódó cikkek