Az első héten több mint kétmillióan töltötték ki a népszámlálási ívet

Megosztás


Október 1-jén elindult a népszámlálás, először online formában lehet kitölteni a kérdőívet. Egy hét alatt már több mint kétmillióan teljesítették a feladatot. A KSH közleménye szerint szombat 13 óráig 1 millió 74 ezer címről 2,4 millió kérdőív érkezett be a rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt minden ötödik címről, (21,4 százalék) beérkeztek a válaszok.

A legnagyobb arányban Győrladamér településen töltötték ki a kérdőívet, itt a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot. Megyei bontásban Győr-Moson-Sopron vezet 25,3 százalékos kitöltési aránnyal, a második Fejér megye (24,1 szálalék), míg a harmadik helyen Pest megye (23,6 százalék) áll.

A közleménye azt írják: az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak. A kérdőív online kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek