A Jobbik-alelnök szerint a DK piócaként akar rátelepedni a tanártüntetésekre

Megosztás

Ander Balázs szerint ez kontraproduktív, mert nem az oktatást, hanem a kormányt segítik vele.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke szombaton a Facebook-oldalán egy bejegyzésben reagált arra, hogy a Demokratikus Koalíció felajánlotta segítségét a tanároknak a tüntetések megszervezésében. A Jobbik szerint azonban ez egy rossz ötlet, majd Ander Balázs felszólította a DK árnyékkormányát, hogy ne tegyenek több szívességet a kormánynak.

“Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként. Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív” – írta.

“Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét” – hangsúlyozta a politikus.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek