A Velünk a Város képviselői mindenképpen megmentenék a diósgyőri szakrendelőt – videó

Megosztás

Két képviselő aláírásgyűjtésbe kezd, hogy ne tűnjön el még több, korábban meglevő szolgáltatás a vasgyári rendelőintézetből.

Ahogy korábban megírtuk, egyre több olyan hír kap szárnyra, hogy minden szakrendelés eltűnhet Diósgyőrből, az intézményt pedig bezárhatják. Bazin Levente és Bartha György megpróbálnak ez ellen tenni valamit.

A két városatya nem először állt az Örös utcai épület elé: már júliusban figyelmeztettek arra, hogy olyan pletykák keringenek a városban, melyek szerint bezárják vagy leépítik a szakrendelőt. A városvezetés ekkor levélben érdeklődött a híresztelés igazságtartalma felől. A kórház akkori reakciója szerint viszont erről nincsen szó: csupán a felhalmozódott szabadságok kivétele miatt érezhetőek átszervezések. 

Bazin Levente emlékeztetett, egy héttel ezelőtt ismételten tájékoztatót tartottak ugyanezen a helyen, akkor azt mondták, hogy úgy tudni, a szülészet-nőgyógyászati és a szemészeti szakrendelés sem üzemel már az épületben. „Nyilván ezt továbbra is különféle indokokkal magyarázzák, de ha valami hetek, hónapok óta zárva van, azt én csak bezárásként tudom értelmezni” – mondta el. 

Bartha György hozzátette, most arról kaptak információt, hogy újabb szakrendelések költöznek el a vasgyári épületből. A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy pontos információs továbbra sem kap sem az önkormányzat, sem pedig a lakók, jóllehet, a járóbeteg-szakrendelés megszüntetése több tízezer miskolci életét keserítené meg. A képviselő a lakosság segítségét kéri, hogy nagyobb eséllyel megmaradhasson a szakrendelés Diósgyőrben.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek