I. Városi Est: már a tervezési fázisba bevonják a miskolci lakosokat

Megosztás

Miskolc MJV Önkormányzata és a Dialóg Egyesület közösen rendezi meg október 6-án, csütörtökön az I. Városi Estet – írták az egyesület sajtóközleményében.

A Városi Est Miskolc demokratikus, részvételi programjának legújabb eleme. A kávéházi jellegű, beszélgetős program témája egy esetleges fejlesztés az egykori Diósgyőri Várfürdő helyén, célja pedig minél korábban bevonni az állampolgárokat a közös gondolkodási folyamatokba.

Mint írják, az érintettek és az érdeklődők már a “nulladik fázisban” kifejthetik a véleményüket egy potenciális fejlesztéssel kapcsolatban, emellett szakemberek vázolják a lehetőségeket és korlátokat egyebek mellett az építészeti, gazdasági, műszaki lehetőségek tükrében – mindezt úgy, hogy egyáltalán nem garantált egy beruházás megvalósulása.

Végeredményként azonban a döntéshozók kezében lesz egy összegzés arról, hogy az állampolgárok a tények ismeretében, felelősen gondolkodva milyen irányvonalak mentén képzelik el az egykori diósgyőri strand megújulását. Egy, a jövőben megvalósuló fejlesztés esetén ez az alapot jelentheti a tervek elkészítéséhez.

  • Helyszín: Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda (3534 Miskolc, Nagy Lajos király útja 14.)
  • Dátum: 2022.10.06.
  • Program:
    15:30 – 16:30: A regisztrálókat fakultatív sétán kalauzolja a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Kabinetjének szakértője az egykori Diósgyőri Várfürdő területén.
    17:00: A rendezvény helyszínén köszöntőt mond Varga Andrea, Miskolc MJV  alpolgármestere és Sélley Andrea, a szakmai megvalósításért felelős Dialóg Egyesület tagja.
    17:15 – 19:00: I. Városi Est – szakértői megszólalások és kötetlen beszélgetések a Diósgyőri Várfürdő lehetőségeiről, tematikus asztaloknál. 

Kapcsolódó cikkek