Az őszi szünet eltörlése Miskolcon is megkavarja az ingyenes közétkeztetést

Megosztás

A hosszabb tanítási szünetek alatt megszokott, hogy a város gondoskodik a legrászorultabbak ingyenes étkeztetéséről. Most azonban kiesik az őszi szünet, így az eddig leadott kérvények is érvényüket vesztették.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja – tájékoztatott az önkormányzat közleménye.

Az étkeztetést az Önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon köteles megszervezni.

A Kormány 368/2022.(IX.29.) rendeletének 1. § (4) bekezdésében arról rendelkezett, hogy a 2022/2023. tanév rendjéről szóló 22/2022.(VII.29.) BM rendelet 7. § (1) bekezdésében meghatározott őszi szünet nem adható ki.

Fentiekre tekintettel az eddig beérkezett, őszi szünidei gyermekétkeztetésre vonatkozó nyilatkozatokat tárgytalannak kell tekintenünk.

Felhívjuk a szülők/törvényes képviselők figyelmét, hogy akik a 2022/2023. tanév téli és tavaszi szünidőire már benyújtották nyilatkozatukat, újabb nyilatkozatot nem kell tenniük.

A 368/2022.(IX.29.) Korm. rendelet rendelkezéseinek értelmében a 2022/2023. tanévben a téli szünidő 2022. december 22. napjától 2023. január 8. napjáig tart.

A téli szünet ideje alatt 2022. december 22., 23., 27., 28., 29. 30., 2023. január 2., 3., 4., 5. és 6. napján (összesen 11 munkanap) lesz lehetőség a téli szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni.

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően, 2022. szeptemberében megtörtént. Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, Hivatalunk ügyfélszolgálatán (Központi Ügyfélszolgálat: 3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) beszerezhető. Továbbá felhívjuk a tisztelt szülők/törvényes képviselők figyelmét arra is, hogy a nyilatkozat – az évközi szünet időtartama kivételével – a nevelési év, tanév során bármikor benyújtható és módosítható pl. kiosztási hely megváltoztatása vagy az étkezés lemondása tárgyában. (Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek