Enyhítették az ózdi trafikot késsel fenyegetőzve kirabló férfi büntetését

Megosztás

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. szeptember 28. napján jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki egy ózdi dohányboltot rabolt ki 2020 novemberében.

Az elsőfokon eljárt Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott elhatározta, hogy az Ózd, Árpád vezér úton lévő dohányboltból fog pénzt szerezni, miután az élettársától élelmiszer vásárlásra kapott összeget szerencsejátékon elvesztette. A férfi tudott a trafikban lévő biztonsági kameráról, ezért annak érdekében, hogy a felvételek alapján később ne tudják beazonosítani, a saját ruházatára további nadrágot és pulóvereket, a fejére kapucnit húzott, az arcát szájmaszkkal takarta el, majd egy 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel a dohánybolthoz ment.

Az üzletbe belépve elővette a magával vitt kést, azt maga elé tartotta és azt mondta az eladónőnek, hogy „Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!”. Az eladó félelmében kinyitotta a pénztárgépet, mire a gyanúsított benyúlt a kasszába és a benne lévő, mintegy 160.000 Ft készpénzzel elfutott. A vádlott külső ruházatát elégette.

Az elsőfokú bíróság a terheltet felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék nagyobb súllyal vette figyelembe azt, hogy a vádlott maga jelentkezett a rendőrségen és együttműködésével, valamint részletes beismerő vallomásával megkönnyítette a bűncselekmény felderítését, ezért a másodfokú bíróság a szabadságvesztés tartamát 8 évre enyhítette.

Related posts