Elhunyt Kobold Tamás, Miskolc volt polgármestere

Megosztás

Kobold Tamás, Miskolc egykori polgármestere október másodikán vasárnap hunyt el hetvenedik életévében.

1953-ban született Miskolcon, tősgyökeres miskolci iparos családban. Középiskolai tanulmányait is Miskolcon végezte a Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, majd érettségije után a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. 1975-ben tért vissza Miskolcra, a Lenin Kohászati Művekhez, annak ellenére, hogy a karriert elsősorban a budapesti külkereskedelmi vállalatok jelenthették volna számára. Később a Diósgyőri Gépgyárban helyezkedett el, kereskedelmi mérnökként.

1990-ben, az akkoriban alakult KDNP indítani szerette volna az országgyűlési választásokon, de ő inkább az önkormányzatot választotta, ahol előbb Diósgyőrben képviselő, később pedig a város alpolgármestere lett.

Először 1994-ben a KDNP színeiben választották Miskolc polgármesterévé, majd 1998-ben a Fidesz-KDNP támogatásával ismét elnyerte a választók bizalmát. Nyolc esztendeig vezette városunkat.

2010-ig önkormányzati képviselőként tovább dolgozott, de a közélettől később sem vonult vissza teljesen.  Aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben.

Related posts