Beleáll: munkaügyi pert indít a polgári engedetlenségért felmentett miskolci igazgatóhelyettes

Megosztás

A Herman gimnázium igazgatóhelyettesi pozíciójából eltávolított Dezsőfi Györgyöt a TASZ fogja képviselni. Hosszú tortúra elé nézhet, de beleáll a csatába.

Munkaügyi pert indít a Herman Ottó Gimnázium posztjáról elbocsátott igazgatóhelyettese, Dezsőfi György – derült ki a Társaság a Szabadságjogokért közleményéből hétfőn. A TASZ fogja képviselni a pedagógust.

A miskolci gimnázium igazgatóhelyettesének szeptember 9-én azért vonták vissza a megbízatását, mert részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalmában. A tankerület a döntést azzal indokolta, hogy Dezsőfi cselekménye jogellenes volt.

A TASZ arról számolt be, hogy a munkaügyi perben, amit indítanak, megtámadják a vezetői megbízatás visszavonását, mert úgy gondolják, ahogy bármelyik pedagógusnak, úgy egy vezetőnek is joga van polgári engedetlenséggel tiltakozni és véleményét vállalni, ha nem maradt más eszköz a kezében. Sőt, egy vezető kiállásának fokozott tétje van: amikor egy vezető áll ki az igazságtalanságokkal szemben, az minden kollégája számára erőt adhat, ezért is különösen fontos, hogy az ilyen ügyeket ne hagyjuk szó nélkül – írják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts