Az USA sosem fogja elismerni az oroszok “népszavazási” eredményeit Ukrajnában, a látszatra sem adnak

Megosztás

Újabb képek kerültek nyilvánosságra, hogyan zajlanak a megszállt ukrán területeken az oroszok által levezényelt népszavazások. Még csak titkot sem csinálnak abból Putyinék, hogy árgus szemek figyelik a szavazókat, fényképeket készítenek a papírra kerülő voksról és a személyről is, mindezt néhány géppisztolyos orosz katona társaságában.

Ahogy arról már a Borsod24 is beszámolt, az elszakítani kívánt ukrán területeken egy bohózatba illő “népszavazás” zajlik éppen, aminek az eredménye előre borítékolható. Ezt az eredményt azonban a demokratikus országok egyszerűen nem fogadhatják el valósként, az Egyesült Államok biztosan nem is fogja.

Az Egyesült Államok „soha nem fogja elismerni Ukrajna területét másként, mint Ukrajna részeként” – mondta Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnában folyó gépfegyverrel őrzött “népszavazásra”.

Szombaton is folytatódik a négy ukrán megyében tartott “népszavazás”, Luhanszkban és Doneckban a február 21-én Oroszország által függetlenként elismert megyék Oroszországhoz csatlakozásáról, Herszonban és Zaporizzsjában az Ukrajnából való kiválásukról és Oroszországról csatlakozásukról “szavaznak”.

 Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

A szervezők egyelőre minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy még a látszatát is elkerüljék egy tisztességes és szabad népszavazásnak. Előre bejelentették, hogy mivel szavazóköröket az idő rövidsége miatt módjukban se volt kijelölni, a szavazóbiztosok maguk fogják felkeresni a választópolgárokat. A szavazóbizottságokat tevékenységükben katonák is segítik, vagyis jellemzően fegyveres kísérettel állítanak be kikérni a választópolgárok véleményét arról, hogy akarnak-e Oroszországhoz csatlakozni.

 Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP

A nyugati vezetők elítélik az ún. népszavazásokat, szerintük ezek „hamis ürügyek” az ukrán szuverén területek Oroszországhoz csatolásának. (WashingtonPost)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek