Részleges mozgósítást rendelt el Vlagyimir Putyin

Megosztás

Szerda reggeli beszédében az orosz elnök elmondta: egyelőre azoknak kapnak behívót, akik korábban is szolgáltak már.

Részleges mozgósítást rendelt el Vlagyimir Putyin szerda reggeli beszédében – írja a HVG. Az elnök hangsúlyozta, hogy a mozgósítás csak részleges és csak a tartalékosokat érinti, tehát azok kapnak majd behívót, akik korábban is szolgáltak az orosz hadseregben.

Az elején bejelentette, hogy az oroszok által megszállt herszoni, illetve zaporizzsjai területek, valamint a donyecki és a luhanszki kamuállamok felszabadultak a náci rezsim alól. Ezt követően pedig arról beszélt, hogy a nyugati országok a függetlenséget és a fejlődést próbálják megakadályozni, a Nyugat célja továbbra is a gyengítés és a pusztítás – mondta.

Putyin szerint a Nyugat már akkor ágyútöltelékké alacsonyította az ukránokat, amikor 2014-ben az oroszok annektálták a Krímet. A (háború – a szerk.) célja továbbra is változatlan, a Donbasz népeinek felszabadítása – közölte, majd megerősítette, hogy támogatja az oroszok ellenőrizte ukrán területeken tartandó népszavazásokat.

„Mindent megteszünk a népszavazások feltételeinek biztosítása érdekében” – jelentette ki.

“Szülőföldünk, annak szuverenitása és területi integritásának védelmében, népei és a felszabadított népek biztonsága érdekében szükségesnek tartom támogatni a védelmi minisztérium és a vezérkar részleges mozgósításra vonatkozó javaslatát” – közölte Putyin.

Az elnök azt is elmondta, hogy a mozgósítás már szerdán megkezdődik és a behívott orosz állampolgárok minden olyan kedvezményben részesülnek, ami a szerződéses katonáknak is jár.

Mindehhez Putyin azt is hozzátette, hogy Oroszország rendelkezik modern tömegpusztító fegyverekkel. „Nem blöffölök” – tette hozzá. Szerinte a Nyugat nukleáris zsarolásnak vetette alá Oroszországot, és neki rengeteg fegyvere van erre választ adni.

Forrás: hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek