Az Újgyőri főtéren szabadították meg az áldozatot a telefonjától, de a térfigyelő kamerák miatt lebuktak

Megosztás

Egy fiatal elaludt a buszállomás egyik padján, mellette a mobiltelefonjával. Ezt használták ki az elkövetők, akik egymással összejátszva lopták el az eszközt. Azzal viszont nem számoltak, hogy mindezt a térfigyelő kamerák felvették és így könnyedén beazonosították őket.

Egy esős szeptember közepi szombat éjszakán lettek figyelmesek a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) Térfelügyeleti Szolgálatának munkatársai a kamerák képét követve arra a fiatalemberre, aki az Újgyőri főtér buszállomás egyik padján elaludt – tudta meg a Minap.hu Vincze Csabától, a szervezet igazgatójától.

A mobiltelefonját szabadon és felügyelet nélkül hagyta rögtönzött „ágya” karfáján, amit észrevett három másik, szintén a környéken tartózkodó fiatalember. Ők ragadozók módjára körözni kezdtek a kiszúrt préda felett, biztosra mentek, hogy az áldozat nem áll ellen, illetve hogy a lecsapás pillanatában éppen senki se figyelje őket, majd megtörtént az elkerülhetetlen: egyikük fogta a telefont és egy lanyha mozdulattal eltulajdonította azt.

Nem tartotta azonban sokáig magánál az eszközt, azonnal továbbadta azt egyik társának, aki el is hagyta a helyszínt. Azzal valószínűleg nem számoltak az elkövetők, hogy az Újgyőri főtéren térfigyelő kamerákat telepítettek, amik végigkövették a történéseket.

„Természetesen a kollégáim azonnal értesítették a Miskolci Rendőrkapitányságot és segítségüket kérték” – idézte fel a történteket Vincze Csaba.

Az igazgató elmondása szerint az az elkövető, aki átvette a telefont, hazament közeli lakhelyére és lecserélte pulóverét, hogy ne ismerjék fel. A furmány azonban nem jött be, mert a térfigyelő kamerán keresztül könnyedén beazonosították a MiÖR munkatársai, ezzel tovább könnyítve a rendőrök intézkedését.

„A kamerák és a Miskolci Önkormányzati Rendészet segítségével mind a három elkövetőt elfogták és előállították a rendőr kollégák, majd eljárást indítottak velük szemben” – összegzett Vincze Csaba, majd hozzátette: a kamerafelvételek segítenek az események felgöngyölítésében, emellett az eljárások lefolytatásában is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek