Kormány: nem legfeljebb, hanem legalább 18-20 fokra kell felfűteni az iskolákat

Megosztás

Ezt a fontos helyesbítést küldte el az egyik kereskedelmi adónak a kormány, a szigorúbb hőmérsékleti korlátozások az állami közintézményekben lesznek. Az iskolákban vélhetően az ellenőrzés sem lesz szigorú.

„Felhívjuk a figyelmet, hogy a jogszabály nem azt tartalmazza, hogy a köznevelési intézményekben legfeljebb 18-20 fok legyen, hanem azt, hogy legalább ennyinek kell lennie. Szigorúbb hőmérséklet-korlátozás csak az állami közintézményekben (pl. minisztériumok) van elrendelve” – ezt írta az ATV Híradónak a kormány.

Az atv.hu ebből azt a következtetést vonja le, hogy egyáltalán nincs hőmérsékleti korlát az oktatási intézményekben. Vagyis a 14 éven aluliak esetében akár 20 foknál melegebb is lehet, ahogy a gimnáziumokban is, ahol korábban 18 fok körüli hőfokot ajánlott a kormány.

A kormány a szóban forgó válaszában arra is kitért: a kórházak, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények teljesen mentesek az energiakorlátozások alól.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek