Hadházy: Az EU jelenlegi döntését Orbánék ki tudják játszani, a szabadságot csak mi tudjuk kivívni

Megosztás

Ha a három alappillér nem teljesül, akkor a megválasztott képviselő szerint továbbra is marad a Fidesz és a NER teljes hatalma az ország felett és az EU-s pénzekből sem igen látunk majd semmit. Lehet, hogy lesz némi késlekedés, jelen állás szerint egészen apró áldozatokkal Orbánék csak ki tudják kuncsorogni a brüsszeli ezermilliárdokat, akkor pedig semmi nem fog változni.

Erről a független képviselő részletesen írt a Facebookon:

“Az EU „kormánya”, a Bizottság súlyos, de várható döntést hozott, amikor egy átlagember számára felfoghatatlanul sok pénz (több mint 3000 milliárd forint) felfüggesztésére tett javaslatot a Tanácsnak.

Ugyanakkor a Bizottság nyitva hagyott egy kiskaput: ha a kormány megfelelő döntéseket hoz, akkor a büntetés csökkenthető. A LEGNAGYOBB KÉRDÉS az lesz, hogy Brüsszelben végre, több mint egy évtized parttalan jogászkodás után megértették-e, hogy nem egy adott jogszabály egy adott rendelkezésével van a baj, hanem az egész Orbán-rendszer lényege a korrupció.

Johannes Hahn költségvetési biztos ma sokat beszélt az „integritási hatóságról”, mintha az bármit is érne, ha Orbán Viktor nevezi ki a vezetőjét (és már a finom neve is azt mutatja, hogy a kormány a problémák elkenésére akarja használni). Budapesten ugyanis elfogadhatnak új, alibi törvényeket, de VALÓDI intézkedések (pl. az Európai Ügyészséghez csatlakozás, az állami média új, konszenzusos vezetőjének kinevezése vagy az évi 50 milliárdos propaganda hirdetések betiltása) nélkül nem változik semmi.

Szögezzük le végül sokadszorra: az ellenzék nem a pénzek megvonásában érdekelt, hanem abban, hogy az EU addig ne adjon pénzt, amíg pl. nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, vagy a közmédiát nem konszenzusos vezető vezeti, vagy a bíróságok függetlensége nem biztosított.

Legvégül pedig talán a legfontosabb: ez a döntés arra lehet jó, hogy az EU ne ártson azzal, hogy finanszírozza Orbán embereit a szabadon ellopható pénzekkel. A szabadságot azonban NEM AZ EU FOGJA KIVÍVNI HELYETTÜNK, AZT CSAK MI MAGUNK TUDJUK MEGTENNI!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek