Bő három évtizede még Orbán és Kövér is élesen bírálta azokat, akik szigorították az abortuszt – videó

Megosztás

Az internet nem felejt, csak ez a magyar embert nem érdekli. Orbán Viktor és Kövér László akkori véleménye köszönőviszonyban sincs azzal, mint amilyen javaslatokkal most jelentkeznek az abortuszról. A teljes liberális álláspont volt az eredeti, megvédve komoly érvekkel. Most kormányon pedig…

Miután a kormány úgy módosította az abortuszra vonatkozó szabályokat, hogy mostantól minden nőnek meg kell hallgatnia a magzat szívhangját, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt előszedte a Reform Magazin 1990-es számát, amiben két fiatal liberális politikus, Orbán Viktor és Kövér László arról beszélnek, miért nem támogatják az akkori kormánypárt, az MDF szigorítási javaslatait.

Orbán Viktor ekkor ezt gondolta: „Várhatóan az abortusz korlátozása ellen lépünk majd fel. Véleményem szerint az abortuszügyre Magyarországon csak népszavazás tehet pontot.” A szigorítókról pedig megjegyezte: „akik a jelenlegi évi kilencvenezres abortuszszámot ilyen eszközökkel akarják két-háromezerre leszorítani, nem emberek, szörnyetegek.”

Kövér László már akkor is szeretett élesebben fogalmazni:

Durván fogalmazva: lányaink, asszonyaink nem hobbiból járnak abortuszra.

A normális kormányzati megközelítés így nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos. Persze jogszabályokat hozni majdhogynem ingyen is lehet, míg a kérdés reális megközelítéséhez koncepció és pénz is kellene. Az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kormányintézkedéssel bevezetni.” Azóta a hit- és erkölcstant már bevezették az iskolákban.

Előkerült egy olyan videó is, amin az 1992-es Orbán Viktor arról beszél, hogy az abortuszkérdésében nem ért egyet a katolikus egyház nyilatkozatával, ami néhány szigorú kivételtől eltekintve semmilyen formájában sem engedélyezné az abortuszt. Ő inkább az anya önrendelkezési jogát támogatta. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek