Államtitkár: 2100 milliárd forintnyi beruházást függesztett fel a kormány – vajon a Diósgyőri vár is benne van?

Megosztás

Nagyjából borítékolhatjuk, hogy alig marad olyan, NER-lovagokat nem érintő beruházás, amire költeni fog a kormány. A gonosz Brüsszel továbbra sem adja a hivatalosan is antidemokratikusnak nevezett országvezetés miatt a hatalmas pénzeket, meg is lehet nézni az eredményt.

Évek óta azzal kampányolt a Fidesz, hogy állítsuk meg Brüsszelt. Jelenthetjük, megállítottuk, nem is kapunk a hanyatló nyugatról pénzt. Így viszont látható, mi történik EU-s pénzek nélkül.

Tízezer milliárd forintnyi fejlesztést kellett konszolidálni, a magyar állam ennek megfelelően felfüggesztett bizonyos beruházásokat, mintegy 270 ilyen döntés született, 2100 milliárd értékben – mondta Csepreghy Nándor, az építési és beruházási miniszter helyettese a Portfolio Property Investment Forum konferencián csütörtökön.

Az államtitkár szerint a felfüggesztett beruházásokat újratervezik és 2025–2026-ban a tervek szerint újraindítják. A már elindult beruházások nem állnak le, de egy 15-20 százalékos költségnövekedéssel számolni kell és azt kezelni is kell, 750 milliárd forint plusz forrás betervezésével. A feladatok megvalósítását fogja segíteni az a keretjogszabály, amit szeptember végén, október legelején tervezetten az Országgyűlés elé bocsátanak. Utóbbiról már Lázár János tárcavezető is beszélt.

Azt is hozzátette Csepreghy, hogy a beruházási törvény elfogadása után szeretnék az építésügy általános szabályait rendezni, az alapanyagellátási kérdések, illetve a szabályok kialakítását is beleértve. „A legfontosabb cél a törvényekkel, hogy elérjük azt a 2030-as vállalást, hogy Magyarország a legversenyképesebb legyen. Ebben kiemelten kezeljük a hazai építőipart, a szakma képviselőit, és kérünk egyben partnerséget a piactól” – mondta. Az államtitkár egyébként valószínűleg nem aggódja túl a dolgot, mivel kiderült nemrég, hogy nettó kétmillió forintot keres az Áder János volt köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál. És ez csak az egyik bevétele. Mi sem aggódnánk így annyira. (via Hvg.hu)

Egy érdekes hozzászólás:

“Lefordítom: mindent leállítottunk, amit csak lehetett, és a választásig nem is fog épülni semmi. ha minden jól megy néhány dolgot látványból elkezdünk 25-ben.”

Vajon Kiss János mikor szólal meg az ügyben, hogy Miskolcot mennyire érinti a döntés és konkrétan a Diósgyőri vár rekonstrukciójának is búcsút inthetünk-e? Régóta óriási a hallgatás az eddig sem sikertörténetnek számító ügyről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek