“Azért is nagyon imponáló a menstruációs szabadságos döntés, mert az emberre nem mint erőforrásra tekint, amit ki kell aknázni”

Megosztás

“Reflektál arra, hogy nekünk nőknek vannak bizonyos speciális, némi empátiával kielégíthető igényeink” – írja a népszerű blogger.

Pottyondi Edina osztotta meg gondolatait a közösségi médiában a Terézvárosban bevezetendő, nőknek járó menstruációs szabadsággal kapcsolatban.

“Végre valami! Nem fogja megváltoztatni a magyar közéletet, nem fognak szavazók százezrei ráeszmélni, hogy a politika végső értelme nem a másik elpusztítása. Legalábbis a civilizált világban.

De azért az, hogy Soproni Tamás bevezette Terézvárosban a menstruációs szabadságot, az annyira normális és annyira menő dolog. És nem pusztán azért mert végre egy érdemi intézkedés, ami reflektál arra, hogy nekünk nőknek vannak speciális, némi empátiával kielégíthető igényeink azon túl is, hogy nem szeretjük, ha vadidegenek fogdosnak minket a buszon. Én egyébként a tamponokat és az egészségügyi betéteket is minimum áfamentessé tenném, de inkább ingyenessé.

Azért is nagyon imponáló ez a döntés, mert az emberre nem mint erőforrásra tekint, amit ki kell aknázni, hogy 60 évesen, ha már megvolt a tarvágás, akkor el lehessen dobni. Hanem érző anyagra, amit gondoskodással, korrektséggel, empátiával lehet, érdemes és hatékony dolgoztatni.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek