Orbán: A migráció civilizációs fenyegetés – felesküdtek a határvadászok

Megosztás

Civilizációs fenyegetésről és a brüsszeli szankcióktól „letérdelő” Európáról beszélt Orbán Budapesten, az első határvadászok eskütételén.. A végül a fővárosban megtartott eseményen Orbán Viktor mellett többek közt részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Budapest X. kerületében, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központján megtartott eseményen első körben a határvédelemben eddig résztvevőket tüntették ki. Ezután következett a nyaralásáról egy hete visszatért miniszterelnök, akinek hosszú idő után ez volt az első nyilvános beszéde. Orbán azt mondta, hogy „2015 óta nyílt migrációs válság van Európában”.

“Magyarországon a történelem során megtanultuk , hogy egy ország határ nélkül, olyan mint a tojás héj nélkül” – mondta.

Orbán a határokon eddig szolgálatot teljesítő rendőrök és a katonák munkáját méltatta. „A szomszédban dúló háború szükségessé tette, hogy honvédjeink máshol teljesítsenek.” Orbán szerint a határvadászok mögött ott van az egész ország, és rájuk hárul a feladat, hogy megvédjék a hazát.

A miniszterelnök beszélt az Európában tapasztalható kihívásokról, ezekért pedig az EU szankciós politikáját tette felelőssé: „a brüsszeli szankciók Európát lassan térdre kényszerítik.” Orbán azt mondta, hogy a kihívások ellenére Magyarország nem akar lemondani az ország biztonságáról és „korunk legnagyobb veszélye” elleni védekezésről, majd a migrációt „civilizációs fenyegetésnek” minősítette.

„Mi nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhetne ki” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Forrás: Telex.hu

Fotó: Huszti István, Telex

Kapcsolódó cikkek