Tizenhárom további parkolóhelyet létesítettek az Avason

Megosztás

Teljesen autófüggővé váló civilizációnk egyik legnagyobb problémája a nagyobb városokban, hogy hol is parkolhatunk gépkocsinkkal lakótelepeken. Ebben kapott most egy kis segítséget az avasi lakótelep egyik része.

Ezeket még sikerült minimális cserjemetszés árán létrehozni, azonban a parkolók iránti igényt hosszútávon a zöldterületek kárára lehetne kielégíteni. Az illetékesek vizsgálják, hol lehetne jelentős veszteségek nélkül további helyeket kialakítani, azonban a lakótelepeket évtizedekkel ezelőtt nem ennyi személyautóra tervezve építették meg – ez behatárolja a lehetőségeket. A részleteket a Minap.hu osztotta meg.

Régi és visszatérő igény tulajdonképpen az egész városban, hogy egyre több parkolóhely álljon rendelkezésre. A sűrűbben lakott lakótelepeken – mint amilyen az Avas is – gyakran harcok alakulnak ki késő délután még csak nem is a legjobb, hanem bármilyen helyért.

Ez annak köszönhető, hogy amikor évtizedekkel ezelőtt kialakították a lakótelepeket, a parkolóhelyek számát az akkori jármű-tulajdonosokhoz igazították. Azóta egyre több család használ autót, amik értelemszerűen parkolóhelyeket igényelnek.

Ezt pedig rendszeresen jelzik is az állampolgárok. Szarka Dénes, a Miskolc 5. számú választókörzetének képviselője több megkeresést kapott már a problémával kapcsolatban, legutóbb például lakossági fórumon jött elő az igény.

Erre adott válaszként épült meg 13 állásos parkolóhely a Szentgyörgy út és a Nyíri Dániel utca találkozásánál. A képviselő választókerületi alapjából finanszírozott beruházást a fentiek indokolták. Szarka Dénes felhívta rá a figyelmet, hogy a terület alatt elnyúló parknak és zöldterületnek nem ment rovására a kialakítás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek