A Csillag börtön cáfol: Nem történt meg a késes támadás, amiről a Blikk írt

Megosztás

A Büntetés-végrehajtás szerint a lap elferdítette a valóságot, mert nem az és nem úgy történt, ahogy leírták. Tegyen igazságot, aki tud.

A Blikk szerint a csantavéri gyilkos rátámadott az 1995-ben hármas gyilkosságért elítélt Magda Marinkóra, viszont a börtön állítja: nem történt támadás.

„Meg fogsz fizetni a testvérem haláláért” – Késsel akart bosszút állni a börtönben Dér Csaba Magda Marinkón – ezzel a címmel közölt cikket csütörtökön a Blikk. Az írás szerint komoly ellentét van a csantavéri gyilkosságokat elkövető Dér Csaba és a szerb, szintén gyilkosságokért ülő Magda Marinkó között, Dér ugyanis meg van arról győződve, hogy 1993-ban Marinkó ölte meg a testvérét. Jelenleg mindkét férfi a Szegedi Fegyház és Börtön, ismertebb nevén a Csillag fogvatartottja.

A bulvárlap úgy értesült, hogy Dér nemrégiben meg is támadta Marinkót. Dér ügyvédje, Gulyás Krisztián a Blikknek azt mondta, hogy a nagy hőség miatt engedélyezték a börtönben, hogy „a zárka ajtaján lévő nyílás, az úgynevezett tátika nyitva legyen, hogy így is több levegő juthasson be. Ezt kihasználva, a védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra. Közben azt üvöltötte neki, hogy „meg fogsz fizetni a testvérem haláláért”.

A támadás azonban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szerint nem történt meg. Csütörtök reggel egy közleményt küldtek, amiben azt írták, „a Blikk elferdíti a valóságot”.

„A cikk közlését megelőzően megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát , ahonnan világos és egyértelmű tájékoztatást kaptak arról, hogy nem történt semmilyen támadás a fogvatartottak között az elmúlt időszakban a Szegedi Fegyház és Börtönben”

– áll a közleményben.

„A Blikk ebben az esetben kisegérből elefántot csinált” – tették hozzá – „a Szegedi Fegyház és Börtönben kollégáink lelkiismeretesen végzik a dolgukat és sértő, hogy valótlanságokkal megtépázzák a szakmai jó hírnevüket. A lényeg, hogy nem volt támadás, senki sem sérült meg. Ezt megírtuk a Blikknek is”. (via Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek